Perlit
Skała wulkaniczna
Informacje o artykule
Proszek perlitowy do filtracji cieczy
Zastosowanie perlitu jako filtra
Perlit jest stosowany głównie w przemyśle spożywczym do filtracji cieczy spożywczych. Przykłady to usuwanie mętności w piwach i winach, ale także w innych płynnych produktach spożywczych, takich jak filtracja syropu kukurydzianego, syropu cukrowego, soków owocowych, oleju palmowego, kwasu cytrynowego czy napojów gazowanych.
Użycie proszku perlitowego do filtracji produktów spożywczych nie jest szkodliwe dla zdrowia i nie zmienia kolorów, zapachów ani smaków produktów spożywczych.
Zalety filtracji perlitem
- Użycie perlitu do filtracji produktów spożywczych nie jest szkodliwe dla zdrowia
- Perlit nie zmienia kolorów, zapachów ani smaków produktów spożywczych
- Niska gęstość osadu w porównaniu do innych materiałów
- Perlit umożliwia łatwe usuwanie osadu filtracyjnego
- Perlit zapewnia wysoką klarowność cieczy
- Poziomy dioksyn i PCB wskazują, że perlit spełnia europejską dyrektywę 2002/32/EU
Masz pytania lub szukasz niezobowiązującej wyceny? Skontaktuj się z nami za pomocą formularza, telefonu, e-maila, WhatsAppa lub czatu.